Foto's

June 1st, 2006

Hier is reeds een gedeelte van de foto's. Aangezien er enorm veel foto's zijn (zo'n 1.8gig), heb ik een eerste sortering gemaakt met foto's van personen: individuele foto's en groepsfoto's. Maar aangezien dit veel ruimte in beslag neemt heb ik ze gezipt op de server vant werk gezet. Hier is de link: fotos.

Dag 20: San Francisco

May 25th, 2006

Nick is vandaag nog wa gaan winkelen en de rest is nog ff gaan kijken naar de Victorian houses, het bekende zicht van de paar huisjes naast elkaar met grasveld voor. Daarna nog even naar het 49√?ers stadium en even naar Fisherman√?s Wharf. Paar dvdkes gaan kopen in de Virgin Megastore op Market Street en vo de rest ni veel meer gedaan.
√¶s Avonds gaan eten in het Caf√? Niebaum-Coppola. Een goed italiaans restaurant, maar lastige italiaanse ober, maar voor de rest heel goed. Zeer goede wijn van Niebaum-Coppola.

Dag 19: San Francisco

May 24th, 2006

Vandaag naar Alcatraz gegaan, was wel de moeite om te zien. Daarna gaan eten in een redelijk deftig visrestaurant, Scoma√?s. Was heel goed eten. Nog wa souvenirkes gekocht en dan met de F-Line tram terug naar 7th Street. We wilden ne cable car pakken, maar we hadde ni genoeg cash geld meer, da was 5 dollar per persoon. √?s Avonds nog eens de fritten proberen te zoeken en deze keer gevonden. Manman, ze kenne hier toch echts nix van deftige fritten en da frituur beweert dan belgische fritten te maken. Het enige belgische dat eraan was, was dat het in ne puntzak was. En bbq en curryketchup waren de enige normale sauskes, de rest ware allemaal rare combinaties. Hierna zijn we dan nog ff iet gaan drinken in een cafeke en nog paar poolkes gedaan. Overdreven doorgezakt hebbe we ni gedaan, maar toch wel klein bekke. En toen gaan slapen :).

Dag 18: San Francisco

May 23rd, 2006

Vandaag zijn we eerst naar Golden Gate Park geweest. De japanse tuin was spijtig genoeg betalende inkom, maar hebben wel de exotische plantentuin kunnen bekijken. Er waren nog vele andere dingen te bezichtigen in het park maar we wisten niet goed waar alles lag en het park was best groot. Dus zijn we begonnen aan onze rondrit rond de baai door eerst over de Golden Gate Bridge te rijden, best wel iets speciaal. We hebben eerst gestopt in Sausalito maar daar was niet veel te zien en geen mooi zicht op de baai. Verder gereden en via de Richmond Bridge naar Richmond en Oakland gereden en daar ergens aan de baai geparkeerd. Daar was er een klein wandelpad wat wel leidde tot een mooi zicht op de baai met minstens zicht op 3 bruggen. Daarna verder gereden terug over de Oakland Bay Bridge naar San Francisco. Na nog even op de kamer gebleven te zijn we op zoek gegaan naar da frituur met belgische fritten, maar ik had me vergist van straat, ik had Haight Street ipv Hayes Street. Trekt hard opeen, maar toch 4 blocks verschil. Dus morgen nog eens proberen. Dus zijn we maar rap teruggegaan want ik en Tim moesten vertrekken naar baseball-match. We hebben dan maar rap op de hoek van 7th Street en Market Street ne grote koffiekoek en donut gekocht en onderweg opgegeten. We waren goe op tijd en der was al genoeg volk aan da stadium. Een groot stadium, AT&T Ball Park, en er waren deze avond ongeveer 37000 toeschouwers aanwezig. De San Francisco Giants hebben uiteindelijk verloren tegen de Saint-Louis Cardinals met 8-5. En Barry Bonds heeft spijtig genoeg niet z√?n 715e homerun geslagen, dus heeft hij Babe Ruth niet kunnen overtreffen. We hebben het hier in amerika goe kunne volgen op espn hoe hij zijn 714e homerun heeft geslagen en zo de legendarische Babe Ruth heeft ge√?venaard. Bij de Cardinals speelde ook de nieuwe ster zowat, Pujols die wel een homerun heeft geslagen. De match was redelijk kort en heeft maar 2.5 uur geduurd.

Dag 17: San Francisco

May 22nd, 2006

Vandaag zijn we te voet Market Street afgegaan en dan al de pieren richting Pier 39 en 41. Vele winkeltjes en restaurants op Pier 39. We zijn daar ook gaan eten in een visrestaurant. Daarna gaan kijken voor Alcatraz, maar alle boten waren echter allemaal al volzet voor vandaag dus hebben we tickets gepakt om overmorgen te gaan. Onderweg terug zijn we dan langs Market Street een groot shopping center tegengekomen en ff binnengegaan. Hier ware weer van die draaiende roltrappen en er ware wel 8 verdiepingen, waarvan de bovenste 3 of 4 van Nordstrom, een soort van C&A. Beneden dan nog iet gedronken, en Nick is hier dan nog ff gebleven om paar winkels te bekijken en iet te kopen.
√?s Avonds gaan eten in het restaurant vant hotel en de waitress vroeg van waar we waren en welke taal ze er spraken en zei toen hoe je thank you zegt int nederlands en ze zei toen in perfect nederland √īdank je wel√∂, geen enkel accent te horen. Maar ze was volgens ons van ergens uit Polen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar paar interessante caf√?kes zoals da een in Venice Beach, maar we kwamen ni echt de goeie tegen die√?k had opgezocht op internet. Uiteindelijk hadden we wel wa rondgelopen da op den duur de meeste dingen dicht waren.

Dag 16: San Francisco

May 21st, 2006

Omwille van de rock slide verderop de weg van ons hotel zijn we beetje moeten omrijden, wat ongeveer een half uur tot een uur vertraging zou geven. Wanneer we dichter bij San Francisco kwamen, begon het weer echter slechter te worden. Van lichte regen tot stortregen, en dit bleef zo duren tot we in SF aankwamen, over de Bay Bridge. Het zicht was zo slecht dat we de Golden Gate Bridge niet eens konden zien, maar da gebeurt wel meer in de baai alst hier slecht weer is. Aangekomen aan ons hotel, kon ik ni meer wachten om te gaan shoppen, dus zijn we ineens vertrokken richting Little Osaka. Ondertussen nog wa geregend. Daar was een groot shopping center, met allemaal japanse winkels van vanalles: eten (waar we ook ineens een restaurant vonden dat we zochten), kleding, boeken en natuurlijk anime ;p. 5 dvd√?s gekocht, en daarna in ne grote boekenwinkel naar muziek gezocht. Daar door heel die rijen muziek gezocht naar Ayumi Hamasaki, en ni te vinden. Ik dacht van, da kan toch ni, BoA en Gackt stonden er wel bij, en Ayumi heeft nog veel meer. Bleek dat er een apart standje was van enkel Ayumi ;p. 3 albums, 1 single en 1 concert dvd gekocht ;p. Ik was gesteld, dus zijn we terug gegaan en naar het baseball stadium gaan zien waar we de wedstrijd gaan zien disndag, en Tim wou al eens gaan zien naar de shop van het team van SF, de Giants. Maar we waren daar blijkbaar al wa te laat en het was toe. Eigelijk moete u derbij denken dat het dus zondag was, en zowat alles was open. √?s Avonds zijn we dan naar de cinema geweest, Da Vinci Code gaan zien. Cinema kost hier wel ietske meer, $10 per persoon. De film was heel goed, maar soms voorspelbaar (en ik heb den boek niet gelezen).

Dag 15: Yosemite

May 20th, 2006

Yosemite is echt een enorm mooie streek. Een reeks van valleien met hoge bergen errond die bedekt zijn met rotsen en bomen, met middenin de vallei een wilde stromende rivier. Meerdere hoge watervallen die van helemaal bovenaan komen. Overal loopt er wel ergens een waterke door de bomen. Prachtig gewoon. Ons hotel ligt ook vlak naast zo√?n wilde rivier. Spijtig genoeg hebben we geen kamer met zicht op de rivier. We zijn dan de Yosemite Lower Falls gaan bekijken, het lagere gedeelte van de grote waterval. Man, het gedonder kwam als maar dichterbij. Er was een brug voor de waterval waar iedereen over moest, die stond op een 40 meter van de waterval, maar het was ne storm waar ge door ging. Zoveel kracht kwam er van dieje waterval, ge waart bekan nat.Dag 14: Yosemite

May 19th, 2006

Tegen 10u vertrokke richting Yosemite, we hadde wa meer tijd nu, de langste ritten zijn nu achter de boeg. Eerst dachten we dat we niet aan ons hotel zouden geraken, of toch niet zonder ne grote omweg, want er was een rock slide gebeurd op de weg van ons hotel, maar deze lag gelukkig 6 mijl verder dan ons hotel. Vandaag al een mooie waterval tegengekomen, die we eens wa van dichterbij zijn gaan bekijken.Dag 13: Sequoia

May 18th, 2006

Vertrokken om 9u, aangekomen in Three Rivers rond 15u, ons gerief gedropt op de kamer (waar we eindelijk weer internet hebbe!) en direct naar Sequoia National Park gegaan, voor de grote boompjes te gaan kijken. Eerst hadden we nog een mooie toch van haarspeltbochten helemaal naar boven op de berg. Enorm mooie uitzichten, het had een beetje een oostenrijkse sfeer qua bergen. Eerste stop was de √īGeneral Sherman√∂-boom. Deze boom is het grootste levende wezen op aarde qua volume, is reeds meer dan 2000 jaar oud. Daarna wa verder gereden naar de volgende, de General Grant Grove. De breedste van alle sequoiabomen, 33m breed. Het minste aantal mensen nodig om rond de boom te staan met gestrekte armen is wel 20 man. Daarna langs een andere (blijkbaar toch langere en veel bochten teruggekeerd) en ne pizza gaan eten.Dag 12: Death Valley

May 17th, 2006

Vandaag uurke later vertrokke dan gepland want we waren best moe van die lange wandeling gisteren, en in Death Valley gingen we toch ni veel doen. We rijden nu via Saint George en Las Vegas naar Death Valley. We zijn in Saint George nog even gestopt bij het hotel want er was een belangrijk groen papierke uit het paspoort van de Nick, en da lag hier nog in da hotel. Algoe da we hier nog langs kwamen. Hier hadden we dan ook terug even internet om onze mails even te checken en de reisblog ff bij te vullen. Tussen Las Vegas en Death Valley komen we heel dicht bij Area 51, op ongeveer een 70km en ook langs grote militaire gebieden in Nevada, zoals de Bombing & Gunnery Range, en de Test Site. In Las Vegas was het ook al weer rond de 105F.
Aangekomen in Furnace Creek Ranch, tis hier gloeiend heet, 118F (=47C!!), tis alsof ge ne sauna binnenstapt als ge den otto uitstapt. Ik denk da we ni eens onze zakken uit den otto gon hale, veel te warm en toch nix te doen. De andere gon zwemme, mor ik zien ni zitte om in die zon/hitte buite te zen. En nog altijd geen internet...Dag 11: Grand Canyon

May 16th, 2006

Vandaag vroeg opgestaan om een lange toch te maken. De Kaibab Trail die 15km heen en terug is, en een hoogteverschil van 930m, zodat we helemaal in de canyon afdalen tot aan Roaring Springs, een waterval helemaal beneden. Eigelijk is dit zelfs nog maar een zijtak van de canyon en waren we niet aan de coloradorivier. We waren rond 9u vertrokken en waren om half 4 terug. All√?, ik dan toch, Tim had er 5 uur over gedaan, Sam 6uur, en ik en Nick 6 en half uur. Maar da doen ik nooit ni meer zu, naar beneden was nog niks, maar naar boven, amai man. Constant naar boven, denk wel 30-40 keer gestopt omda√?k gewoon ni meer kon, soms wa langer als den andere keer. Algoe dat er onderweg een punt was om water bij te vullen. Dit was een echte nachtmerrie voor iemand zonder conditie, ik geraakte echt amper boven. Maar de rest vond het ook wel genoeg zu, al ware die wa rapper door meer conditie. Dit is denk ik de zwaarste conditietraining die ge u maar kunt voorstellen.
Dag 10: Grand Canyon

May 15th, 2006

We zijn bekke later vertrokke rond 11u, eerst gon tanke en wa ete gekocht. Dan op weg naar de Grand Canyon, onze eerste iets langere trip, 3 uur en half. Aangekomen hier aan de North Rim om 15u, maar uur terugzetten dus ist nog maar 14u. We zitten in een mooie houten blokhut en al een aantal eekhoorntjes weer gezien, zelfs eentje da altijd aan onzen blokhut zit.
We zijn ff gaan kijken naar Bright Angel Point, da was ni ver en makkelijk bereikbaar. Mooi uitzicht op de Grand Canyon, een stukje dan nog maar zelfs.Dag 9: Bryce Canyon

May 14th, 2006

We hebben met den auto alle uitzichten kunnen gaan bekijken. Af en toe kwamen we ook dieren tegen in het wild. De eerste dieren die we tegenkwamen waren eekhoorntjes. We hebben er 3 gezien op verschillende plaatsen. Daarnaast kwame we op een uitkijkpunt ook nog een zwarte vogel tegen. Vraag me ni welke soort. Uiteindelijk is er wa verder dan nog nen tweede ook kome bijzitte. Maar daarna kwam nog het mooiste eigelijk; beetje later toen we bijna aan een uitkijkpunt kwamen, wandelde er over de weg ineens een hertje. We laten da rustig overlopen en daarop zage we wa verder nog 2 herten staan. Daarna achter ons nog een twee die de weg overstaken. En rechts stond er dan nog eentje in het bos te wachten en te kijken naar ons. Na een tijdje is da al huppelend de weg overgegaan. Spijtig genoeg haddek mijne videocamera juist ni mee, anders haddek et kunne filmen, want was echt wel mooi.
Daarna zijn we ze nog ff gaan zoeken vanaan het uitkijkpunt en hebbe er toch nog 3 gevonden.Dag 8: Saint George - Zion Canyon

May 13th, 2006

(nee we zijn niet ontvoerd door de lokale maffia ;p we hebben gewoon ondertussen geen internet gehad in de hotels van de voorbije 3 dagen, dus we konden niet verder updaten)

Vroeg vertrokken in Las Vegas, want we hadden 2 uur te rijden en een overgang van tijdzone naar Mountain Time, wat betekende dat we een uur verloren. Nadat we incheckten in het hotel zijn we dan ook onmiddellijk vertrokken naar Zion Canyon. Eerst waren we in compleet verkeerde richting gereden, maar uiteindelijk zijn we om 16u toch aan onze √¶wandeling√? kunnen beginnen. Een serieuze beklimming eigelijk, waarvan ik en Nick het laatste stuk niet gedaan hebben, want da was echt enorm stijl en ketting om u aan vast te houden en volgens Tim & Sam werd het toch maar erger opt einde. Maar het was best een zware inspanning.

Dag 7: Las Vegas & Hoover Dam

May 12th, 2006

In de voormiddag even aan het zwembad gelegen. Daarna naar Hoover Dam gereden. Da is echt een groot geval en wekt enorm veel energie op, die o.a. wordt gebruikt in Nevada, Arizona en Noord-California. Ongeveer 200m hoog, 300m breed, 20m diep vanboven, 200m diep vanonder. Daarna terug naar Las Vegas om stillekes aan te gaan eten, daarna zijn we dan toch ff naart casino geweest, ff wa den jackpot getrokke (er zen trouwens wel 100 verschillende soorten jackpots), mor da√?s eigelijk veel te willekeurig, ge wint soms wel wa, maar soms ni genoeg om terug te komen naar u oorspronkelijk bedrag. Daarna zijn we dan nog ff de Strip weer afgeweest om nu eens overal binne te gaan. We hebben ook ff gewacht voor den Bellagio op de fonteinshow, maar die kwam maar niet, dus zijn we verder gegaan. Al die hotels en casino√?s zen altijd megagroot en enorm overdreven luxueus. Al die hotels hebbe soms een heel winkelcentrum eraan. Da van Caesar√?s Palace was echt wel enorm groot, der kwam geen einde aan. Overal standbeelden en fonteinen ook nog is. En zelfs roltrappen in nen bocht, nog ni veel gezien. Toen was het al redelijk laat en zijn we terug naar Luxor gegaan, wat ook al een heel eindje was.